Yogaretreat och Skogsbad hos Urnatur

loading...

Längtar du ut på en energigivande aktivitet nu i coronatider? Är det dags att prioritera dig själv och fylla på med energi? Att vistas ute i naturen, i skogen i en liten grupp där vi håller distans borde vara ett av de absolut bästa alternativen. All yoga och alla övningar är planerade att hållas utomhus. Övernattning sker i små trähus uppe i trädtopparna!

- Följ med och möt våren i skogen med yoga, meditation och skogsbad!

- Tillåt dig att bara vara, fylla på med näring, finna stillhet och landa i medvetenhet.
- Upptäck och lär dig lyssna till din inre kompass.
- Få energi och inspiration att bli mer av dig själv och utveckla ditt ledarskap.
- Njut av våren i skogen och underbara finurligt byggda trähus


Retreatet ägnas åt Yinyoga och mjuk och avslappnande My Spirit Yoga som leds av Yogaläraren och Managementkonsulten Lovisa Mellgren och varvas med reflektioner utifrån yogafilosofiska begrepp och hur dessa kan tillämpas både på ledarskap och för att utveckla vår egen potential och kapacitet. Vi kommer att utöva yoga och mindfulness  ute i skogen och vid sjön, som ligger inbäddad i den vackra naturen, diskutera och reflektera på skogspromenader och njuta av lugnet i naturen.  Vi äter renande, näringsrik och antiinflammatorisk mat som vi hjälps åt att laga i ett utekök.  

Parallellt med att du upplever den rogivande miljön i skogen och enkelheten i stugorna får du tillfälle att upptäcka var du står i livet samt hur du vill komma vidare. Det gör vi genom att bli mer medvetna om kroppens signaler och låta det komma till uttryck både i ord och rörelse. 

Yogaretreat för ledare i oktober på Sicilien, Yoga by Management.

Vi bor i enkla, handbyggda trähus hos Urnatur i Ödeshög. Det finns totalt 11 hus, varav fyra luftslott och sju stugor och kojor. Som regel bor man 4 personer i ett rum, men det finns även möjlighet att välja till att sova i ett tvåbäddsrum. Det finns ingen el i trähusen, men väl kaminer och fotogenlampor. Toalett och dusch finns i en anslutande byggnad. Det kommer även att finnas andra gäster på anläggningen under retreatet. 

 I priset ingår följande:

- Yogaklasser med meditation och avslappning samt vägledda skogspromenader och skogsbad (läs mer om detta längre ner).
- Helpension med tre mål vegetarisk, näringsrik och närodlad mat som vi hjälps åt att laga.
- Boende i flerbäddsrum


* Möjlighet till boende i dubbelrum för ett tillägg på 1 500 kr/ pers.

Anmälan är bindande efter den 6 maj och din plats är garanterad först när anmälningsavgiften på 2 500 kr är betald. Antalet deltagare är 6- 9 personer totalt i gruppen. Sista dag för anmälan är den 6 maj. Skulle vi behöva ställa in p.g.a. strängare restriktioner i samband med coronakrisen, återbetalas givetvis anmälningsavgiften, liksom om någon som anmält sig väljer att avboka före den 6 maj. Vi tänker dock att bästa stället att vara i dessa tider- är ute i skogen med övernattning i små stugor av trä.

För mer information, frågor och intresseanmälan:

Lovisa Mellgren, mobil: 0766-299029
lovisa.mellgren@ProDigma.se

Varmt välkomna!
Hälsar Lovisa och Marianne

Vad är skogsbad?

Vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna dina sinnen. Detta är vägen till Shinrin-Yoku, att bjuda in naturen som medicin och väg till läkande.
Shinrin-Yoku (森林浴) är en japansk term som betyder att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen” eller bokstavligen att ”skogsbada”. Den har fått sin utveckling i USA genom ”Forest Bathing” och ”Forest Therapy” som här i Sverige kallas Skogsbad och Skogsterapi.
Shinrin-Yoku/Skogsbad  är en kombination av mycket långsam vandring på mjuka stigar i park eller skog, med guidade förslag och aktiviteter som kan öppna våra sinnen för att uppleva naturen på ett nytt vis. När vi  ”skogsbadar” tillbringar vi alltså en tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt, med våra sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön.

Shinrin-Yoku/Skogsbad har vuxit fram som del av den Japanska kulturen där människans ömsesidiga kontakt med naturen anses vara avgörande för bådas välbefinnande. När ohälsan hos befolkningen ökade dramatiskt i början av 1980-talet, uppmärksammades att naturkontakten saknades i den urbana, hårt arbetande människans vardag. Som ett led i att råda bot på ”Karoshi”, alltså stressrelaterad död till följd av överarbete, inrättade Hälsoministeriet hälsoparker runtom i landet. Numera finns omkring ett 60-tal etablerade hälsoparker runtom i Japan och Shinrin-Yoku har blivit en del som i flera fall kompletterar den japanska hälsovården.
 

Fakta:

Datum:
Inget nytt retreat till Urnatur inplanerat.

Plats:
Urnatur i Ödeshög, 10 km öster om Vättern, vid Visjön. Se Urnatur.se.

Boende:
Enkelt och naturnära i handbyggda trä(d)hus på mark eller uppe i träden!

Ingår:
- Yogaklasser med meditation och avslappning samt vägledda skogspromenader och skogsbad.
- Helpension med tre mål vegetarisk, näringsrik och närodlad mat som vi hjälps åt att laga.
- Boende i flerbäddsrum

Max grupp: 10 deltagare

Pris: 5 900 kr 

Resa: Ordnas själv till Urnatur. Se vägbeskrivning.

Lovisa hälsar välkommen till Yogaretreat och Skogsbad!
Lovisa hälsar välkommen till Yogaretreat och Skogsbad!

Arrangör: ProDigma AB
Lovisa Mellgren: My Spirit Yogalärare, Yinyogalärare, Andningsinstruktör, Friskvårdsguide, Diplomerad coach, Civilingenjör inom miljöteknik. Driver eget managementkonsultbolag med strategi- ledare- och verksamhetsutveckling. Har under flera år arrangerat Yogaretreat för ledare till Sicilien tillsammans med Marianne Fröberg.

"Retreat betyder att åter- behandla, dvs återbehandla sig till den man egentligen är."


"Retreat är en unik möjlighet att få landa, få vila och bara tillåta sig att vara."


"Retreat erbjuder även en möjlighet att skapa nya kontakter, få inspiration och fördjupa sina kunskaper."

Alla bilder på trähusen tillhör Urnatur och återges här med deras godkännande. 

Röster från tidigare retreat:

"Jag kom hem så fulladdad med energi, som ett solmoget granatäpple."

"Jag är imponerad av all kunskap vi fått till oss om mat, energi, vila och rörelse."

"Det var underbart att bara få lov att vara tyst i perioder."

"Det bästa var Yogan, de tysta stunderna, gruppsamtalen, alla härliga människor i gruppen, vädret, solen, vattnet och, att bara få vara."

"Morgonen  i soluppgången var magisk."

"Jag hittade tillbaka till det som verkligen är jag, och det som är viktigt för mig."

Tid för reflektion i skogen i Maj- Hur blir det bättre än så!?